Maalipallo on joukkuelaji sokeille tai näkövammaisille.
WV Goalball on tehty paralympia-haara Goalballille ja on erinomainen pallo sokeille ja näkövammaisille.
Palloa voidaan käyttää myös opetusvälineenä eri aisteja harjoittelemaan. Sitten mieluiten yhdessä suojalasien tai naamion kanssa. WV-maalipallo on valmistettu luonnonkumista, jonka sisällä on kelloja, jotka antavat selkeät akustiset signaalit. Pallossa on hyvä pito ja se antaa selkeän äänen. Pallo äänellä / kelloilla.
Sopii erinomaisesti keskittymiseen ja reaktiivisuuteen.
Maalipallosta tuli paralympialaisten virallinen haara vuonna 1980. Varmistaakseen, että kaikki pelaajat osallistuvat tasavertaisesti, pelaajat käyttävät laseja / naamioita, joista he eivät näe läpi. Maalipalloa pelataan 18 x 9 metrin kentällä pallolla, jossa on kelloja. Tämä antaa pelaajille mahdollisuuden havaita ja paikantaa, missä pallo on.
Kuinka pelata maalipalloa
Paikka: Gymnasium Lukumäärä: 6-10 pelaajaa Varusteet: Äänipallo (pallo, joka tekee ääntä) Idea: Joukkueet tekevät maalin sokeasti Yksinkertaistetut säännöt (ei kilpailusäännöt): Kaksi joukkuetta asettuu riviin kuntosalin kumpaankin päähän, ja kaikkien osallistujien tulee olla sidottuina.
Käytetään erityisesti valmistettua äänipalloa. Pallo on vieritettävä maata pitkin yhdeltä joukkueelta maaliin vastustajien puolustuksen takana. Tavoitteena voi olla seinä koko salin leveydeltä. Jokaiselle pelaajalle on määrätty matto, joka määrittää alueen. Ihminen kattaa 3-4 metrin leveyden. Kolme vierekkäistä ihmistä voi siis kattaa 8-10 metriä leveän kuntosalin. Asia on nyt siinä, että yksi joukkue yrittää vierittää pallon seinään vastustajan puolella. Yhden laukausyrityksen jälkeen toiselta puolelta pallo siirtyy toiselle joukkueelle, jolla on siis laukausyritys. Näin peli seuraa edestakaisin.